Hledáme advokáta/ku - parťáka s tahem na branku a srdcem na správném místě

Pěkný den, milí advokáti!

Děkujeme, že jste se rozhodli kliknout na náš inzerát a přečíst si tuto naši, jistě dosti netradiční, nabídku spolupráce. Je tomu už přes 6 let, co jsme se rozhodli vzít svůj osud do vlastních rukou a začít si plnit náš sen o vybudování vlastní advokátní kanceláře. Nebudeme si nic nalhávat, někdy to sice trochu bolí a člověk má starostí až nad hlavu. Jak těch klientských, tak i svých vlastních. Ale jednou jsme se rozhodli po této cestě jít, tak jdeme. Vstříc novým zítřkům, zajímavým dobrodružstvím, splněným cílům i vnitřnímu uspokojení.

Znáte takové ty běžné, možná až obyčejné či klasické a trochu zkostnatělé advokátní kanceláře? My jim ještě také říkáme dinosuaří… :-) Tak přesně takovou kancelář jsme nikdy budovat nechtěli. To je pro nás hodně odstrašující představa. Vždy jsme to chtěli jinak. Najít si naši vlastní cestu, která třeba bude i hodná následování. A pod slovem jinak si rozhodně nepředstavujte to všudypřítomné klišé. Přes to, že děláme advokacii, která má své limity a svůj specifický charakter, ještě to přece neznamená, že to u právníků musí pořád vypadat jak v devadesátkách ne?

Vzdělávací systém právnických škol se bohužel ještě nestihl přizpůsobit modernímu a často extrémně rychlému světu, který se mění prakticky pořád. Je to tedy jen a jen na samotných absolventech, jak se se vším poperou. Bez toho, aniž by totiž člověk investoval sám do sebe, občas se pořádně zahryznul a dělal i méně příjemné, ba dokonce i nepříjemné věci, kvůli kterým je nutné vyjít z vlastní komfortní zóny, se ale nic nestane. Myslíme si, že právo na spokojený život rozhodně není automatické. Že si ten spokojený život musíte zařídit. Sami, jako strůjci svého vlastního štěstí.

To je právě ten náš pohled na svět, na advokacii a vlastně na všechno, co děláme. Neustále máme otevřené oči a pořád koukáme na to, co by šlo zlepšit, zefektivnit, kde by nám pomohly technologie, které by nám ušetřily čas. Kde bychom klientům ke “standardní právní službě” přinést i další přidanou hodnotu a tím se odlišit od tisíců dalších advokátů, kteří v České republice působí.

Jak to tedy vlastně děláme?

Třeba naše klienty, kteří si mohou být vzájemně prospěšní, propojujeme mezi sebou, pomáháme jim se rozvíjet a plnit jim jejich sny. A tyto sny samozřejmě také ochránit

Byli jsme jednou z prvních advokátek, která pro své klienty začala natáčet vzdělávací videa. A rozhodně to pro nás nebyla procházka růžovým sadem, poprvé se postavit před kameru. Ale byla to výzva a my ji zvládli. Stejně tak jako mnoho dalších výzev, které jsme již zvládli a mnoho výzev, která na nás ještě čekají.

Děláme všechno pro to, abychom s klienty vždy mluvili lidskou řečí, žádnou právničtinou. Tu sice stále musíme používat při komunikaci se soudy nebo do některých smluv, ale při komunikaci s klienty se nám to zkrátka neosvědčilo. Mimochodem tohle byla pro některé kolegy také pořádná výzva :-).

Jako jedni z prvních jsme hodně začali šlapat do marketingu. Protože světe div se, na právech nikoho nenaučí, jak se získávají klienti. Ze zkušenosti moc dobře víme, že oni sami nepřijdou a potýká se s tím snad každý samostatně začínající advokát. Takže jsme vyrazili do světa a právní služby začali nabízet takovou formou, která nám dává smysl. Určitě se nám ještě nepovedlo dotáhnout věci do dokonalosti, ale jsme přesvědčeni, že jsme na té správné cestě a třeba se správnou posilou by se nám to mohlo povést rychleji :-). A tím se dostáváme k tomu, proč vlastně tohle celé píšeme.

Hledáme parťáka, který se na svět dívá podobně jako my. Už víme, že je to jako hledat jehlu v kupce sena, ale taky víme, že takový člověk existuje. A proto se nevzdáme, než takový člověk bude s námi v týmu. Spolu totiž můžeme dokázat opravdu skvělé věci.

Snažíme se neustále posouvat kupředu a růst, často i cíleně vystupovat z komfortní zóny. Ano, někdy to je nepříjemné. Ano, někdy to také bolí. Ale jedno víme jistě, bez toho aniž bychom to dělali, bychom si nemohli plnit naše cíle a osobnostně růst. Kolikrát to stojí obrovské úsilí, překonat strach, ale ten výsledek stojí za to. Jako si poprvé stoupnout před soudce, před místnost plnou lidí, když jdete poprvé školit, před kameru, když jdete poprvé něco komentovat do televize nebo před drsného advokáta protistrany, který vás přišel rozcupovat. Je to o každém z nás, kdo v našem týmu je. Proto hledáme takového parťáka, který to bude cítit podobně, pochopí naši vizi a ztotožní se s ní. Otázka je, jestli něco takového vůbec zvládnout chcete.

My v AZ LEGAL rozhodně ano. Víme, že když do toho dáme všechno, tak to doopravdy zvládneme. Jak praví starý latinský citát “Per aspera ad astra”, přes překážky až ke hvězdám. A přesně tam je náš cíl.

A jaký je váš cíl? Ten za vás nikdo jiný, než vy sami, neurčí…

Co pro vás máme?

  • Dáme vám spoustu prostoru pro osobní růst, vlastní nápady, možnost účastnit se rozvoje kanceláře i vést vlastní projekty.
  • bezva pracovní prostředí a skvělí kolegy, kterým nedělá potíž pomoct
  • Užijete si kontakt s klienty, pravidelnou účast na soudech i přípravu zajímavých podání.
  • Pokud si padneme do oka a sladíme společnou vizi, získáte možnost partnerství v naší advokátní kanceláři a ne, určitě ne až za 10 let.
  • Pomůžeme vám, vybudovat si vlastní jméno v oboru a poskytneme vám veškeré prostředky, které vám to umožní.
  • Budete moci vést vlastní tým kolegů a získáte vlastní odpovědnost za řešení svěřených případů. Určitě vám totiž nechceme dýchat za krk.
  • Nebudete mít jednotvárnou agendu.
  • Domluvíme se i na nadstandardním ohodnocení dle vykonané práce a k vaší spokojenosti (běžně 70 000 až 130 000 Kč dle odvedené práce ale klidně i více).
  • Společně se můžeme vrhnout na hledání a aplikaci nových trendů v advokacii.
  • A takové ty drobnosti jako občasná práce z domova, služební telefon s neomezeným tarifem, počítač a další, o tom asi mluvit nemusíme.

Co na oplátku chceme od vás?

  • Abyste do toho šli naplno. Žádné zbytečné řeči okolo, ale abychom společně šlapali dopředu. Za sebe i za celý tým.
  • Abyste byli loajální, spolehliví, upřímní a měli srdce na pravém místě. U nás si říkáme věci na rovinu. Život je moc krátký na to, abychom se na sebe museli zbytečně ošklivě dívat.
  • Abyste se nebáli výzev a měli chuť něco dokázat. A když už se bát budete, tak abyste se hecli a chtěli ten strach překonat.
  • Aby mezi námi byla i taková ta vzájemná chemie a měli jsme podobnou vizi do budoucna. Ale jestli jste se dostali ve čtení až sem, tak to nejspíš nebude problém.
  • Abyste neviděli jen a jen sebe, ale celý tým. Všichni musíme táhnout za jeden provaz, jinak to prostě nebude fungovat.
  • Abyste si to k nám nechtěli jít jen odsedět, a abyste uměli samostatně pracovat.
  • Zrovna nemáte na stole žádnou práci? Tak zde se otevírá prostor pro vaši iniciativu, vlastní nápady a kreativitu, jak byste ji využili?

Tak co říkáte?
Zaujal vás přístup naší advokátní kanceláře?

Pokud ne, moc vám děkujeme za váš čas a přejeme vám mnoho úspěchů někde jinde. A pokud ano? Skvělé! Pojďme si o všem popovídat, potkat se na kafíčko a lépe se poznat…

Pošlete nám prosím váš životopis na emailovou adresu kariera@azlegal.cz. Kolegyně Adriana se vám ozve a domluvíme se na osobním setkání. Moc se těšíme!

  • Zajímat se o pozici a poslat životopis
  • Moc rádi se setkáme a probereme možnosti vzájemné spolupráce. Abychom si ale mohli zavolat, budeme potřebovat pár základních údajů.
  • Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  • https://azlegal.cz/advokat2/
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.